
Audyt obsługi kelnerskiej i
serwowanych dań
- Tajemniczy Gość
- Arkusz audytowy przygotowany na podstawie najwyższych standardów obsługi
- Kontrola i ocena indywidualna personelu
- Szczegółowe informacje o nieprawidłowościach
- Propozycja wdrożenia innowacyjnych rozwiązań podnoszących jakość obsługi

Kurs Kelnerski Podstawowy
- Wprowadzenie
- Cechy profesjonalnego kelnera
- Organizacja pracy na stanowisku „Kelner”
- Zachowania kelnera podczas obsługi Gościa
- Zasady noszenia zastawy stołowej + ćwiczenia praktyczne
- Zasady noszenia i zbierania brudnych talerzy +ćwiczenia praktyczne.
- Rodzaje serwisów +ćwiczenia praktyczne
- Rozkładanie i składanie obrusu + ćwiczenia praktyczne
- Rodzaje serwet + ćwiczenia składania
- Rodzaje zastawy stołowej
- Zakazy dla kelnera

Kurs Kelnerski Zaawansowany
- Wprowadzenie
- Enologia -podstawy wiedzy o winie z elementami serwisu
- Typologia Gościa
- Rozwiązywanie reklamacji i zachowanie w trudnych sytuacjach
- Techniki sprzedaży napojów, dań i wina
- Serwis wina + ćwiczenia praktyczne
- Obsługa Gościa od „wejścia”
- Budowanie relacji z Gośćmi i współpracownikami