horecaacademy.pl | Zespół/Partnerzy
16796
page-template-default,page,page-id-16796,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Zespół/Partnerzy

Jan Jakimowicz

Kelner z Pasją…. z kilkunastoletnim doświadczeniem w Obsłudze Gościa w restauracji. Certyfikowany Trener w standardzie VCC. Zdobywał doświadczenie nie tylko w Holandii, ale i w Polsce, kierując zespołami Kelnerów m.in. w restauracji przy Hotelu o standardzie 4**** , który jako jeden z dwóch na opolszczyźnie został wyróżniony w przewodniku Gault & Millau 2018. Wielokrotnie wyróżniany w konkursach Kelnerskich. Laureat Plebiscytów: KELNER ROKU 2017, CZŁOWIEK ROKU w Kategorii Biznes- wyróżniony i nagrodzony za promowanie biznesu kelnerskiego oraz propagowanie zawodu kelnera wśród młodzieży.  Dwukrotny Juror podczas Mistrzostw Polski Młodych Kelnerów w Siedlcach w 2017 i 2018r roku.  REKORDZISTA POLSKI w utrzymaniu jak największej ilości kieliszków do wina w jednej dłoni! “Raczkujący” Sommelier i fascynat Sztuki Kelnerskiej połączonej z elementami serwisu wina i wiedzy o enologii. Posiada wiele Certyfikatów potwierdzających Jego kompetencje. Ukończył Kurs Pedagogiczny, uprawniający Go do dzielenia się swoją wiedzą i ogromnym doświadczeniem z adeptami w Szkołach Gastronomicznych, ale również innych profili, których uczniowie chcą podnosić swoje kwalifikacje zawodowe.

Jego dewiza zawodowa to “Obsługuj Gości tak, jak chciałbyś być obsłużony”!!! , a Jego życiowym motto jest: “Największe bogactwo, to robienie tego, co kochasz” .

Kamil Klekowski

Kucharz, aktywny zawodowo. Ostatnio pracował jako Szef Kuchni w restauracji przy hotelu o standardzie **** ,gdzie prowadzi autorską kuchnię. Jeden z 2 szefów kuchni na opolszczyźnie wyróżniony w przewodniku Gault & Millau2018. Jego pasją jest odtwarzanie tradycyjnej kuchni Polskiej i Europejskiej w nowoczesnym wydaniu. Swoją wiedzą i doświadczeniem chętnie dzieli się z młodymi adeptami sztuki kulinarnej. W kuchni na co dzień, opanowany i pełen pomysłów, przewodzi zgranemu zespołowi, bez którego, jak twierdzi, nic by nie zdziałał.Poszanowanie produktu i jakość serwowanych dań to jego dewiza. Wprowadza powiew świeżości do tradycyjnych potraw, przemycając nierzadko elementy nowatorskiej kuchni molekularnej. Pomysłodawca i organizator Festiwalu Kuchni Tradycyjnej oraz regionalnej, który odbył się w 2017 roku w Kluczborku. Laureat konkursu poświęconego kuchni opolskiej.  W przeszłości gotował w Danii oraz Francji. W Polsce współpracował z wieloma uznanymi szefami kuchni,hotelami, restauracjami poszerzając swoje doświadczenia i umiejętności. Szkolił się u Jeana Bossa – prekursora kuchni molekularnej. Zdobył tytuł Mistrza w zawodzie kucharz oraz ukończył kurs pedagogiczny uprawniający do nauczania przyszłych kucharzy. Ukończony kurs HACCP oraz ISO22000 uprawnia go pełnienia funkcji audytora HACCP.

http://klekowski.com/

Janek Bielawski

Zawodowy strażak, który pełni służbę KP PSP w Kluczborku. Z ratownictwem związany bardzo mocno od szkoły średniej, gdzie odnosił sukcesy na szczeblu wojewódzkim. Czynny ratownik KPP oraz WOPR, który startował na zawodach ratowniczych z sukcesami. Janek prowadzi szkolenia z pierwszej pomocy już od 2010 roku, od kiedy w prywatnej firmie oraz w trakcie służby przeszkolił setki dzieci, młodzieży oraz osób dorosłych. Magister Zarządzania Kryzysowego oraz absolwent Centralnej Szkoły PSP w Częstochowie. W pracy dowódca sekcji, gdzie dowodzi działaniami ratowniczymi: medycznymi, chemicznymi, technicznymi etc. Określić Janka w kilku zdaniach to nie lada wyzwanie, ogólnie to tzw. człowiek orkiestra. Czynny sportowiec i właściciel klubu Next Level BJJ Kluczbork. Dewiza życiowa naszego teamowego strażaka to: ,,Nie ważne co robisz, rób to najlepiej jak potrafisz”, a życiowe motto brzmi: ,,Nigdy się nie poddawaj” i to wszystko przy założeniu, że ,,Karma wraca”.

Nasza akademia: JAKIMOWICZ HoReCa Academy przeszła pozytywnie proces akredytacji i uzyskała status Akademii Edukacyjnej VCC (oraz Partnera Egzaminacyjnego VCC).

Vocational Competence Certificate (VCC) to jednolity system kształcenia i certyfikacji kwalifikacji zawodowych, który powstał z myślą o integracji procesów nabywania wiedzy, umiejętności, kompetencji i kwalifikacji zawodowych z wymaganiami przedsiębiorstw działających na międzynarodowym rynku pracy. System VCC jest zgodny z założeniami Europejskiej Ramy Kwalifikacji (ERK) i Polskiej Ramy Kwalifikacji (PRK) oraz uwzględnia specyfikę rynku VET tj. pozaformalnej edukacji zawodowej w Europie Środkowo-Wschodniej, w tym przede wszystkim w Polsce będącej największym państwem regionu.

W zakresie certyfikacji standard VCC umożliwia przygotowanie do wykonywania nowego zawodu – New Competences, jak również uzupełnienie, podwyższenie i zaktualizowanie posiadanych kwalifikacji zawodowych do potrzeb zmieniającego się rynku pracy – Select Competences.

 Innowacyjność VCC przejawia się w uwzględnieniu w procesie certyfikacji nie tylko wiedzy teoretycznej, ale również praktycznych umiejętności zawodowych, branżowego języka obcego, kompetencji informatycznych, personalnych i społecznych.

 

Proces szkoleniowy prowadzony jest przez akredytowane Akademie Edukacyjne, zaś walidacja kompetencji zawodowych prowadzona jest poprzez system egzaminów zewnętrznych za pośrednictwem Partnerów Egzaminacyjnych.

 

Szkolenia w ramach certyfikacji VCC prowadzone są na autoryzowanych materiałach edukacyjnych przez certyfikowanych trenerów VCC.

Mobilne Kuchnie Events & Rental to jedyne w Polsce mobilne moduły kuchenne spełniające funkcje i standardy gastronomiczne niezbędne do organizacji pokazów kulinarnych, prezentacji, szkoleń, warsztatów lub imprez firmowych.

Projekt mobilnych kuchni to połączenie trzech modułów gastronomicznych gdzie każdy z nich jest elementem wolnostojącym, zaprojektowanym i wykonanym tak aby, ustawić je w dostosowany do potrzeb sposób tworząc dowolny układ.

Mobilne kuchnie wyposażone są w urządzenia niezbędne do organizacji warsztatów i pokazów takie jak piekarnik konwekcyjny, grill nadstawny, płyta indukcyjna, kosz, stoły przygotowawcze i drobny sprzęt kuchenny.

https://www.mobilnekuchnie.pl/

Jesteśmy nowoczesną firmą doradczo-szkoleniową wspierającą w rozwoju wymagające firmy, które chcą budować pozytywne doświadczenia swoich klientów, zapewniając im najwyższy standard usług.

Oferujemy szeroką gamę wysokiej jakości szkoleń, warsztatów i innych usług edukacyjnych w formule otwartej i zamkniętej dla managerów i specjalistów różnych branż.

Naszym celem jako przedsiębiorstwa jest nie tylko najlepszy, lecz wręcz wyjątkowy poziom obsługi klienta. Programy szkoleń dopasowujemy do kompetencji pracowników.

http://www.krawatimuszka.pl/

Otovino.pl to WYSZUKIWARKA winnic, wine barów, restauracji i sklepów z winami. Tworzymy winiarską mapę Polski.

Odkrywanie świata wina to fantastyczna przygoda. Uważamy, że najlepszą drogą do poznania świata wina jest świadome jego… picie.

Degustowanie, próbowanie i otwieranie się na nowe smaki oraz aromaty to podstawa zdobywania wiedzy o winie.

Na Otovino.pl znajdziesz mnóstwo ciekawych miejsc, gdzie serwują dobre wino.

ZAINSPIRUJ SIĘ. Dzięki interaktywnej wyszukiwarce winnic, znajdziesz obiekty w pobliżu Twojej lokalizacji. Jeśli szukasz miejsca na wypad, na Otovino.pl znajdziesz winnice oferujące miejsca noclegowe oraz sprawdzisz czy są otwarte na rodziny z dziećmi lub przyjazne zwierzętom.

Propagujemy kulturę picia wina w Polsce oraz ekoturystykę

Kategoria Wine & Food to baza restauracji, hoteli i wine barów, gdzie serwują dobre wino. Tu znajdziesz miejsce na organizację imprezy, szkolenia czy odbycie kursu winiarskiego. W łatwy i szybki sposób sprawdzisz ofertę lokalu.

Otovino.pl to baza specjalistycznych sklepów z winami. W łatwy sposób znajdziesz wino, którego szukasz.

ODKRYWAJ. Otovino.pl to również portal, który inspiruje. Wspieramy ciekawe inicjatywy winiarskie, fajne koncepty i eventy winiarskie.

https://otovino.pl/winnice/

https://otovino.pl/winefood/

https://otovino.pl/sklepy-z-winem/

Design by vinao.pl | Wszelkie prawa zastrzeżone